HOME > Over Sint Trudo > Activiteiten > Slimmer Investeren

Slimmer Investeren

Het transformeren van gebieden en gebouwen vergt bijzondere kwaliteiten. Om er een nieuw gezond leven aan te geven, zul je moeten ontwikkelen, verhuren, beheren en kwartiermaken volgens een weloverwogen plan. Bij projecten die een dergelijk transformatie tot stand brengen, gaat het altijd om maatwerk. Specifiek op dit terrein is het team Slimmer Investeren actief.

Transformatie van Strijp-S  

Binnen Slimmer Investeren is de aandacht grotendeels gericht op Strijp-S, het voormalige Philips-domein dat Eindhoven groot heeft gemaakt en dat nu wordt teruggegeven aan de stad. Een uniek gebied met een enorme potentie, zo’n 27 ha groot, binnen de ring van de stad. Centraal in dit gebied ligt de Driehoek, met zijn imposante monumentale fabriekspanden. Slimmer Investeren richt zich op de transformatie van de Driehoek. Van een gesloten industriële site naar een bruisende, inspirerende en levendige plek om te wonen, werken, leren en recreëren. Met betaalbare bedrijfsruimten voor starters in de creatieve sector. En met bijzondere woonruimten (goedkope huur) voor mensen met een hoogstedelijke leefstijl.  

Altijd verbonden met kernactiviteit
Ook buiten Strijp-S heeft Slimmer Investeren goedkope ateliers, maatschappelijk vastgoed en een heel beperkte voorraad commercieel vastgoed in beheer. Enkele functies die Strijp-S niet kan accommoderen, maar die wel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van het gebied, zijn ondergebracht in gebouw TAB op Strijp-T; een broedplaats voor innovatieve maakindustrie. Verder worden er commerciële ruimtes beheerd in Woensel-West, een wijk die eveneens als kraamkamer voor Strijp-S kan worden gezien, in de Lichttoren en (heel beperkt) in de Kruidenbuurt.

Het moge duidelijk zijn dat Sint Trudo zich uitsluitend met commercieel vastgoed bezighoudt, wanneer er sprake is van een directe verbinding met onze kernactiviteiten. Een commerciële functie in de plint maakt het wonen daarboven mogelijk. Winkel/werkpandjes in Woensel-West bieden leerervaringsplekken en versterken de economische structuur van de buurt. En commerciële voorzieningen op Strijp-S zorgen ervoor dat de nieuwe bewoners hier straks ook hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.