Resultaten
wo 05 jun 2019

Zondag 16 juni: picknick voor alle fijne mensen, jong en oud

Op zondag 16 juni is iedereen, jong en oud, welkom om de unieke sfeer te proeven van Landgoed Eikenburg. Tussen 12.00 uur en 17.00 uur is het prachtige Landgoed met het Klooster, de kloostertuinen, de kloosterboerderij en de groene omgeving een gastvrij oord om te genieten en te ontdekken. Er zijn leuke activiteiten voor het hele gezin en voor de Eindhovenaar die op zoek is naar een unieke plek voor rust, natuur, ontmoetingen en een heerlijke zondagmiddag!    

‘Picknick in de bossen maakt iedereen vrolijk’

“Mensen komen hier echt bij elkaar en iedereen is vrolijk!” , “Wat een unieke setting met zoveel leuks om te doen!” en “Ik wist niet dat deze plek zoveel te bieden heeft, terwijl ik hier vlakbij woon”, bezoekers van vorig jaar waren erg enthousiast over het picknickfestival van 2018. En de gastvrije bewoners en betrokken partijen doen er alles aan om het programma dit jaar minstens zo leuk te maken! 


Bekijk hier alle foto's van afgelopen jaar

Prachtig programma

Zo zijn er uitdagende activiteiten zoals kanovaren op het meer (ja, in Eindhoven!), stuiteren op het springkussen en een interactief piratenspel dat verzorgd wordt door de scouting. Een must voor wie houdt van avontuur, zelf een bootje en een ooglapje wil maken of met kanonskogels scheepjes kan laten zinken. Paard Boris is er ook weer met zijn wagen. Wie van knutselen en groen houdt, kan zijn eigen vlieger of zelfs zijn eigen ‘Eikenburgtuintje’ maken en meenemen. Er zijn veel buitenactiviteiten, maar ook binnen in het zwembad en bij de Sportsclub is van alles te doen. Wie zijn zwemkleding meeneemt, kan hier met een zeemeerminstaart of een haaienvin zwemmen! En tussendoor kun je natuurlijk bijkomen met wat lekkers, terwijl je met live muziek chillt in het gras.

Aangename kennismaking met live muziek én meditatie!

De picknick op 16 juni staat in het teken van kennismaken met dit bijzonder mooie Kloosterlandgoed in Eindhoven. Daarom worden er ook rondleidingen gegeven in de Stadsakkers moestuin. Bestuursleden van de Bewonersvereniging Eikenburg De Roosten laten zien wat er in hun mooie wijk wordt georganiseerd en Kloosterloftbewoners organiseren een markt met spullen ‘made op Eikenburg’. Er zijn heerlijke hapjes en drankjes te verkrijgen, maar je mag natuurlijk ook je eigen picknickmand meenemen. 

De live muziek wordt verzorgd door PopEi en door een muzikale loftbewoner. Er zijn veel leuke en levendige activiteiten, maar in de bloemenpluktuin kun je heerlijk tot rust komen met een kop bloementhee. Bovendien verzorgt lady Aïda een meditatiewandeling en kunnen bezoekers echt even aarden in de kloosterbostuin. Er is veel te doen en te beleven, en dat alles met een uniek Eikenburg gevoel.  

Eikenburg, groene oase met kloosterlofts

Verscholen in de bossen ligt Landgoed Eikenburg, een geweldige mooie, groene omgeving waar bezoekers uit Eindhoven en omstreken ook van harte welkom zijn! Kom hier genieten van sfeer, natuur en rust. Het prachtige, authentieke klooster herbergt nu 70 moderne lofts en het landgoed geeft ruimte aan zorg, onderwijs en wonen. Samen met de bewoners beheert woningcorporatie Sint Trudo het Rijksmonument en de omgeving. Tijdens de picknick op 16 juni zullen ook enkele bewoners hun loft openstellen voor geïnteresseerde bezoekers.

Bekijk voor meer info ook de Picknick Eikenburg eventpage