HOME > Actueel > Welkom in Alien Street in Woensel West!
20 juni 2017

Welkom in Alien Street in Woensel West!

Vanuit een bovenraam spieden twee buitenaardse wezens de Drebbelstraat in. Even verderop lijkt een familie vrolijke ruimtemonsters zich prima te vermaken in een woning aan de Stephensonstraat. Wacht even, is dit niet waar Finn en Jenthe woonden? Dalanthe en Elselah? Wat is hier aan de hand?! Welkom in Alien Street in Woensel West!   

Plan Celcius tweede fase
Rond het Celsiusplein wacht een groot aantal huizen om vervangen te worden door nieuwbouw voor sociale huurwoningen. Voordat de sloop van de tweede fase van Plan Celsius kan beginnen, moeten natuurlijk eerst alle woningen leeg zijn. Dat kan even duren. Als achtergebleven bewoner kan het zijn dat je een tijd lang in een ‘spookstraat’ woont met dichtgetimmerde huizen waaruit je buren al zijn vertrokken. Om de boel op te vrolijken, organiseerde Buurtonderneming Woensel-West samen met Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en Dynamo Jeugdwerk een leuk graffiti-project voor de kinderen van de wijk.

Alienstreet
Illustrator en cartoonist Stan Groenland inspireerde kinderen uit Woensel-West met een verhaal over aliens die hun intrek hebben genomen in de leegstaande panden van Plan Celsius. Bouwbedrijf Van Asperdt zorgde voor panelen, waarop de jonge kunstenaars zich kunnen uitleven. Dat doen ze in hun eigen ‘atelier’ in een lege woning aan de Stephensonstraat, onder begeleiding van vrijwilligers. Het resultaat? Vrolijke en kleurrijke accenten in een straat die er voorheen maar triest en verlaten uitzag. Nieuwsgierig? Kom zelf maar eens een kijkje nemen in Alien Street!

 

Lees meer over de ontwikkelingen in Woensel West 

• Herhuisvesters in Woensel-West “Eindelijk een eigen kamer!”

• Er is plek voor jouw WestSide Store!

• Mediterraan genieten in buffetrestaurant Batata

• Nieuwe Kids Plus activiteiten voor tieners in Woensel-West

LEES OOK