HOME > Actueel > Vacature: Medewerker Bijzondere Klanten (32-36 uur/week)
20 december 2017

Vacature: Medewerker Bijzondere Klanten (32–36 uur/week)

Sint Trudo is een Eindhovense woningcorporatie die van zich doet spreken. Met gedurfde projecten, vernieuwende producten en grensverleggende initiatieven. Maar vooral met een visie die ‘net ff anders’ is. Want bij onze corporatie staat niet het vastgoed centraal, maar het ondersteunen van mensen die vooruit willen in het leven. En dat doen we met passie!    

Een belangrijke doelgroep van onze corporatie zijn klanten die extra aandacht nodig hebben om zelfstandig te kunnen wonen. Denk aan dak- en thuislozen, mensen met een psychiatrische achtergrond, (ex) verslaafden en statushouders. Hun belangen worden behartigd door het team Bijzondere Klanten, dat nauw samenwerkt met partijen uit het maatschappelijk middenveld. Zij bieden zorg en begeleiding, wij voorzien in woonruimte in de vorm van een eigen huurwoning of een plek in een grotere of kleinere groepswoning.

Ben jij uit het juiste hout gesneden om ons zelfsturende team Bijzondere Klanten te versterken?

MEDEWERKER BIJZONDERE KLANTEN (32-36 uur/week)   

Als medewerker Bijzondere Klanten ga je deel uitmaken van een zelfsturend team. Je regelt alle voorkomende verhuurzaken en beheert het huurcontract, zowel praktisch als administratief, dat op naam van de individuele bewoner staat of van de begeleidende instantie. Goed en soms intensief contact met de bewoner en/of de instelling is essentieel. Jij bent op woongebied  immers het vaste aanspreekpunt, signaleert vragen en problemen, organiseert hulp of verwijst door. 

Ook woonondersteuning (o.a. het afleggen van huisbezoeken) behoort tot je taken. Je helpt onze huurders vooruit te komen in het leven en bekijkt samen met hen en de begeleidende instantie wat nodig is om hun woontraject tot een succes te maken. Aandachtsgebieden zijn o.a. participatie/werk, welzijn, financiën en woonvaardigheden. In de woonondersteuning heb je een regierol, je voert het niet zelf uit maar treed op als verbindingsofficier tussen bewoners, behandelaars, woonbegeleiding, omwonenden etc. 

Daarnaast neem je deel aan netwerkoverleggen, rondetafelgesprekken en klankbordgroepen waarin op strategisch niveau wordt samengewerkt aan passende woonoplossingen voor onze klanten. Hierin durf je je mannetje te staan en ben je niet bang om verantwoordelijkheid te nemen of anderen op hun verantwoordelijkheden aan te spreken.

Het huisvesten van Bijzondere Klanten begint met het creëren van begrip en draagvlak. Daar hoort in veel gevallen ook bij dat je contact onderhoudt met buren en omwonenden, hen informeert over hun ‘bijzondere’ buren, hen op de hoogte houdt van plannen en ontwikkelingen. Je fungeert voor buren en omwonenden  als aanspreekpunt bij overlast. Indien nodig zet je passende actie uit om de overlast te stoppen. Je houdt voortdurend een vinger aan de pols en weet wat er leeft in de buurt. 

Tot slot maakt het sociaal beheer van het project Skaeve Huse onderdeel uit van de functie. Hier wonen huurders die vanwege onaangepast gedrag niet meer in een reguliere woonomgeving passen. Dit doe je een aantal uren per week op locatie, samen met een collega van het team.

Uitdagend genoeg? Mail ons! 
Wat denk je, sta je stevig genoeg in je schoenen om onze Bijzondere Klanten daadwerkelijk vooruit te helpen? Heb je een sociaal-maatschappelijke achtergrond, ervaring met verhuur en beheer bij een woningcorporatie en bovendien affiniteit met deze huurders? Mail dan een beknopte brief met CV naar Sint Trudo HRM, t.a.v. Maud de Ponti, werken@trudo.nl, uiterlijk voor 20 januari 2018.

Een assessment maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.

 

LEES OOK