HOME > Actueel > Uitnodiging Burgerdebat Wij in de Stad. 22 November in de Rozenknop
7 november 2017

Uitnodiging Burgerdebat Wij in de Stad. 22 November in de Rozenknop

De steden worden gezien als de grote gangmakers van de toekomst. Daar komt de economische groei vandaan, daar zijn de voorzieningen, daar trekken de mensen naar toe, daar vinden belangrijke sociale en culturele veranderingen plaats. De stad fungeert aldus als een levend laboratorium voor een duurzame en leefbare toekomst voor iedereen. Ook een top-technologiestad als Eindhoven werkt als een magneet op zijn omgeving getuige de vele toptalenten die er neerstrijken.

Alle macht aan de stad dus. Maar wie krijgen het straks voor het zeggen in die stad van de toekomst? Hoe wordt Eindhoven bestuurd? Volgens het bestaande politieke systeem waarvan de houdbaarheid steeds sterker wordt betwijfeld? Door vergaande participatie of directe zeggenschap van bewoners en buurten? Door andere vormen van democratie? Door allianties van burgers, bedrijven en kennisinstellingen die zich per thema, wijk of stadsdeel organiseren? En: hoe zorgen we ervoor dat Eindhoven een stad wordt waar iedereen het voor het zeggen heeft, in plaats van alleen een elite van slimme en hoogopgeleide inwoners. Kortom: hoe creëren we een Eindhoven dat van onderop wordt bestuurd en niet van bovenaf.

Het thema ‘Alle Macht aan de stad!’ staat op donderdag 22 november centraal tijdens een ‘Burgerdebat’ dat wordt georganiseerd door ‘Wij in de Stad’. Het is het laatste in een reeks van vier waarin de toekomst van Eindhoven centraal staat. Eerder kwamen ‘Wonen in de stad’, ‘Sociale verbondenheid in de stad’ en ‘Duurzaamheid in de stad’ aan bod.

Inleider van het debat op de 22ste is Thom Aussems, de bevlogen directeur van woningcorporatie Sint Trudo, de motor achter de spraakmakende transformatie van Strijp-S en een man met visie op en vragen voor de toekomst van Eindhoven.

Na de inleiding is er ruimte voor vragen en gelegenheid tot discussie. Dat doen we aan de hand van een aantal stellingen. Graag willen wij u hierbij uitnodigen voor dit Eindhovens Burgerdebat. U bent van harte welkom op 22 november in Het Rozenknopje, Hoogstraat 59, Eindhoven Inloop 19.30, aanvang 20.00 uur. Einde van de avond rond 22.00 uur. Entree gratis, consumpties voor eigen rekening

Hans Horsten is opnieuw bereid gevonden de avond te leiden.

Wanneer u van plan bent te komen wilt u dit dan doorgeven via het volgende e-mailadres: Burgerdebat@ergon.nu

LEES OOK