HOME > Actueel > Sprinkplank040 wint de Social Innovation Award
6 oktober 2017

Sprinkplank040 wint de Social Innovation Award

Springplank040 won afgelopen vrijdag 29 september de Social Innovation Award 2017. Ook ging het initiatief met de publieksprijs naar huis. TilburgAns mocht de Runner-up Award in ontvangst nemen. De andere genomineerden waren Bossche Bond, Bella Mosa en E-waste race. 

Springplank040 startte in 2016 als pilot op het gebied van participatie in samenwerking met Sint Trudo en WIJEindhoven. Het is een Eindhovens initiatief om mensen zonder werk en woning hun leven zo snel mogelijk weer op de rit te laten krijgen. De aanpak is radicaal anders dan die van de traditionele hulpverlening. Springplank040 stelt niet de zorg of hulpverlening centraal, maar werk. Een betaalde baan, als tool om mensen weer de regie te laten nemen over hun eigen leven. Kandidaten worden aangemeld door de gemeente, een welzijnsorganisatie of woningcorporatie of kloppen zelf aan. Blijkt bij kennismaking dat werk een realistisch perspectief is, dan wordt eerst woonruimte gezocht en vervolgens een baan in een sector die de kandidaat ligt. Inmiddels werken tachtig á negentig bedrijven als partner met Springplank 040 samen. Meer dan 65% van de ‘kandidaten’ stroomt binnen enkele maanden duurzaam uit de uitkering naar een betaalde baan.

"Springplank biedt perspectief aan mensen die in een uitzichtloze situatie lijken te zitten. Werk als katalysator voor ieder mens. Ons doel is om mensen weer te laten aansluiten. Ze het gevoel te geven, dat ze ertoe doen. En gewoon meedraaien. Werken, wonen, leven" aldus Thijs Erardus, directeur van Springplank040.

Het jurryrapport
Bekijk hieronder het jurryrapport;

LEES OOK