HOME > Actueel > In de media: Trudo pakt plan flats Turkse ouderen in Eindhoven weer op
8 januari 2017

In de media: Trudo pakt plan flats Turkse ouderen in Eindhoven weer op

Woningstichting Sint Trudo haalt 'oude' bouwplannen voor veertien appartementen voor Turkse ouderen weer uit de kast.

Het woningbouwplan voor veertien appartementen voor Turkse ouderen aan het Willaertplein in de Bennekel is door corporatie Sint Trudo weer uit de kast gehaald. Een gezondheidscentrum vervangt in de nieuwe plannen zeer waarschijnlijk stichting Robin Hood als partner voor het plan.

Behalve de veertien appartementen en het gezondheidscentrum moet er ook een buurtinfowinkel in het gebouw komen. Nog niet alle handtekeningen zijn gezet, maar Trudo heeft er vertrouwen in dat het goedkomt en toch al de bouwvergunning aangevraagd, aldus Willie de Groot van de woningstichting.

Het plan voor de nieuwbouw op het braakliggend terrein op de hoek Willaertplein-Lassusstraat dateert uit 2014. De mede door Trudo opgerichte stichting Robin Hood, exploitant van de buurtrestaurants in de Kruidenbuurt en Strijp-S, zou er een buurtontmoetingsruimte gaan exploiteren. Maar Trudo moest Robin Hood loslaten door de nieuwe regels uit Den Haag.

Uiteindelijk haakte de verzelfstandigde stichting af en moest Trudo op zoek naar een nieuwe partner voor het bouwplan.

Dat is uiteindelijk een gezondheidscentrum geworden. En ook de buurtinfowinkel doet nog mee. ,,Al zijn de contracten nog niet helemaal afgerond, we willen toch doorpakken nu. Er komt ook nieuwe regelgeving aan en dan wordt het allemaal weer duurder", vertelt De Groot.

De veertien appartementen waren oorspronkelijk bedoeld voor een groep Turkse s

LEES OOK