HOME > Actueel > Hoe langer hoe mooier in Woensel-West
20 juni 2017

Hoe langer hoe mooier in Woensel–West

Woensel-West zit in de lift. En hoe! Kinderen en jongeren krijgen hier alle kansen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook voor hun ouders zijn er tal van activiteiten. De leukste winkeltjes van Eindhoven vind je hier. De meest verrassende evenementen. Spraakmakende kunst/architectuur-objecten (zoals het rode Baken op de hoek Edisonstraat-Baekelandplein) brengen de wijk op een positieve manier in het nieuws. En er wordt flink gebouwd. De eerste nieuwe woningen van Plan Celsius zijn inmiddels opgeleverd. Inderdaad, het wordt hoe langer hoe mooier in Woensel-West! 

Enkele jaren geleden werd VoltaGalvani voltooid. Een sloop/nieuwbouw project van pakweg 100 woningen, dat tot ver buiten onze gemeentegrenzen bewondering oogst. Speels, anders, boeiend. Dat gaat zeker ook gelden voor Plan Celsius. Eveneens sloop/nieuwbouw, maar een stuk groter. Zo’n 400 woningen, verdeeld over vier fasen. De eerste fase, pakweg 100 woningen, schiet al lekker op. In mei werden de eerste sleutels uitgereikt en de oplevering loopt door tot aan de bouwvak. 

Andere woningtypen, meer groen 
Hip. Levendig. Kleurrijk. Zo zet Plan Celsius zich op de kaart. Net als bij VoltaGalvani komen ook hier leuke, bijzondere WestSide Stores in de ‘plint’ aan de Edisonstraat, met daarboven compacte studio’s. Daarachter komen grondgebonden woningen; naast enkele grotere gezinswoningen vooral woningen voor starters en een- en tweepersoonshuishoudens (veruit de grootste doelgroep in de wijk en überhaupt op de woningmarkt). Kleurrijk als VoltaGalvani, maar met net iets andere woningtypen. En vooral met veel meer groen, waardoor deze buurt een heel andere uitstraling krijgt.

Ontruiming fase twee 
Even ter oriëntatie: fase 1, die nu wordt opgeleverd, ligt tussen de Edisonstraat, Stephensonstraat en Reamurstraat. Ondertussen zijn we druk bezig met het leegmaken en ‘dichtplanken’ van fase 2: het gebied tussen de Stephensonstraat, de Newtonstraat en de Drebbelstraat, aan de overkant van de Edisonstraat. Als alles meezit, zijn de woningen hier binnenkort ontruimd en kan in het najaar de sloop beginnen. Volgend voorjaar zou dan de grond bouwrijp kunnen worden gemaakt, zodat de bouw rond de bouwvak van 2018 kan starten. En daarmee wordt het nóg mooier in Woensel-West! 

Lees meer over de ontwikkelingen in Woensel West 

• Herhuisvesters in Woensel-West “Eindelijk een eigen kamer!”

Er is plek voor jouw WestSide Store!

Mediterraan genieten in buffetrestaurant Batata

Welkom in Alien Street in Woensel West!

Nieuwe Kids Plus activiteiten voor tieners in Woensel-West

LEES OOK