HOME > Actueel > Herhuisvesters in Woensel-West “Eindelijk een eigen kamer!”
20 juni 2017

Herhuisvesters in Woensel–West “Eindelijk een eigen kamer!”

Verhuizen is niet altijd leuk. Maar wanneer je in je vertrouwde omgeving kunt blijven wonen, in dezelfde straat zelfs, valt het reuze mee. Al helemaal als je je oude, versleten woning inruilt tegen een modern en comfortabel nieuwbouwhuis met volop plek voor je eigen spulletjes. Dan is verhuizen alleen maar leuk, vindt Melisa Safak.    

Vorige maand werden de eerste woningen van Plan Celsius opgeleverd. Eind juli verhuizen de laatste nieuwe bewoners. Onder hen zo’n 25 ‘herhuisvesters’.  

Een nieuw thuis voor het gezin Safak 
Bij het ontwerp van deze eerste fase van Plan Celsius is rekening gehouden met het feit dat er meer en meer een- en tweepersoonshuishoudens komen. De meeste woningen zijn dan ook vrij compact. Maar hier en daar zijn ook XL-huizen gebouwd voor wat grotere gezinnen. Bijvoorbeeld voor Mehmet en Ayse Safak en hun vier dochters Tugce (17), Gülüstan en Melisa (15) en Esra (11).  

Meer slaapkamers
De familie Safak woonde in een verouderde woning aan de Stephensonstraat. “We hadden daar best een grote tuin en een ruime woonkamer,” vertelt Melisa. “Die zijn nu in ons nieuwe huis een stuk kleiner. Maar we hebben nu wel vier slaapkamers, zodat ik mijn kamer niet meer hoef te delen met mijn oudere zus. Ik heb nu veel meer plek voor mijn eigen spulletjes. En voor een bureau waaraan ik mijnhuiswerk kan maken!” 

Kleurrijk en gezellig
Het vorige huis was zichtbaar ‘op’. Oud en versleten. “Van binnen en van buiten, dus het werd ook wel tijd om te verhuizen,” lacht Melisa. “Het grappige is dat we nu nog steeds in de Stephensonstraat wonen, een stukje verderop. Maar het ziet er wel totaal anders uit. Een stuk gezelliger met verschillende kleurtjes op de huizen. Jawel hoor, wij hebben het hier prima naar onze zin!” 

 

Lees meer over de ontwikkelingen in Woensel West 

• Er is plek voor jouw WestSide Store!

• Mediterraan genieten in buffetrestaurant Batata

• Welkom in Alien Street in Woensel West!

• Nieuwe Kids Plus activiteiten voor tieners in Woensel-West

LEES OOK