HOME > Actueel > We zijn weer gestart in de Kruidenbuurt!
21 april 2017

We zijn weer gestart in de Kruidenbuurt!

Het was lange tijd stil in de Kruidenbuurt, maar sinds begin maart zijn de bulldozers weer druk in de weer en rijden vrachtwagens af en aan. De laatste braakliggende terreinen aan de Lavendellaan, Korianderstraat en Heezerweg worden bouwrijp gemaakt. Begin mei start de bouw van fase 3 en 4 en wordt de Kruidenbuurt voltooid. 

Nog een paar weken en de bouwvakkers kunnen aan de slag. We starten met de Korianderstraat en gaan daarna gauw de hoek om naar de Heezerweg. Daar sluiten we aan bij de bebouwing van fase 1. Het zal meteen duidelijk zijn dat fase 3 en 4 qua typen woningen en architectuur naadloos aansluiten bij wat eerder al is gebouwd. 

Huur en koop 
Aan de Korianderstraat en Heezerweg komen circa 145 sociale huurwoningen. Maar natuurlijk houden we de oorspronkelijke opzet van de Kruidenbuurt vast; een gezonde mix van huur en koop. Daarom geven we na de zomer op het middenterrein aan de Lavendellaan zo’n 85 kavels uit. Hier kunnen kopers hun eigen rij- of hoekwoning laten bouwen. De architectuur zal ook hier aansluiten bij de rest van de wijk, maar de gevels variëren in indeling en hoogte. Per type woning kunnen kopers uit een ‘catalogus’ kiezen uit circa acht basisontwerpen. Vervolgens maken ze die samen met de aannemer op maat. Indeling, aantal slaapkamers, plaats van badkamer en keuken, afwerking … Keuze genoeg! 

Oplevering vanaf voorjaar 2018 
Als alles volgens plan verloopt, worden volgend jaar mei de eerste huurwoningen opgeleverd en dat loopt dan door tot eind 2018. Daarna kunnen de kopers gauw genoeg hun verhuisdozen pakken. 

Iedereen die om wat voor reden dan ook voorrang had, is in fase 1 en 2 al geherhuisvest. Met andere woorden: de kansen op een ruime, comfortabele woning in deze fijne buurt liggen weer helemaal open! 

LEES OOK