HOME > Actueel > Persberichten


Toon: Alle berichten | Persberichten

13/11/2015

PERSBERICHT: Trudo trotse winnaar van de Corporatie Award 2015!

Na een spannende finale tijdens de Vanenburg Eindejaarsbijeenkomst Woningcorporaties op 12 november is het project The Kids Project Woensel West van Trudo tot trotse titelhouder van de Vanenburg Corporatie Award 2015 uitgeroepen. lees meer »

11/09/2015

PERSBERICHT: Officiële handeling bouw 6 woningen Sterksel Averbodeweg

Geen pannenbier, maar bubbels voor de toekomstige bewoners van de zes rijwoningen in Sterksel aan de Averbodeweg. Samen met architect, bouwer, gemeente en andere betrokkenen toasten ze vandaag op het hoogste punt van de bouw en de naderende oplevering begin volgend jaar. Komend voorjaar kunnen ze genieten van hun nieuwe thuis op een prachtige plek in landelijk Sterksel. Lekker in de tuin, met een biertje ... of bubbels. Proost, op de Averbodeweg! lees meer »

23/04/2015

Gemiddelde huurverhoging Trudo van slechts 1%

Trudo heeft en houdt de laagste huren lees meer »

05/02/2015

PERSBERICHT: Trudo Weekendschool op eigen benen

De Trudo Weekendschool, een initiatief van Woningcorporatie Trudo, kan na een financiële impuls op eigen kracht verder. De verzelfstandiging is noodzakelijk als gevolg van de nieuwe Woningwet die naar verwachting op 1 juli 2015 van kracht is. lees meer »

14/05/2013

Trudo: OR adviseert positief over reorganisatie

Als gevolg van de verhuurdersheffing van Rutte II en heffingen van het Centraal fonds voor de Volkshuisvesting moet Trudo, oplopend naar 2017, jaarlijks een bedrag tussen de € 4,6 en € 5,8 miljoen euro gaan afdragen. Omdat Trudo zo'n enorm bedrag niet door bezuinigingen kan vrij maken, is er een nieuw business model ontwikkeld. lees meer »

26/03/2013

Persbericht: Trudo verhoogt huurprijs slechts met de inflatie

De corporaties krijgen als gevolg van het regeringsbeleid van het kabinet Rutte 2 vanaf 2013 te maken met een verhuurdersheffing. Dit gaat Trudo, net als andere corporaties, miljoenen euro's per jaar kosten. Om dit gedeeltelijk te kunnen compenseren, hebben corporaties vanaf 2013 de mogelijkheid om de huren van hun woningen fors te verhogen, namelijk met 4,0% voor mensen met een inkomen tot € 33.614, met 4,5% voor mensen met een inkomen tussen € 33.614 en € 43.000 en zelfs met 6,5% voor mensen met een inkomen boven € 43.000. lees meer »

22/03/2013

MU opent ruimte op Strijp-S

MU, kunstruimte gevestigd in De Witte Dame, opent medio mei een tweede ruimte op de begane grond van gebouw Gerard op Strijp S. Op een kleine 1000 vierkante meter zal MU komende jaren haar succesvolle mix van internationale eigentijdse kunst, design, nieuwe media en urban art ruim baan geven. Trudo was op zoek naar culturele partijen die Strijp S het hele jaar door mee gezicht kunnen geven, ziet in MU een belangrijke partner voor de verdere ontwikkeling van het terrein. lees meer »

13/03/2013

Stichting Robin Hood kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Robin Hood Eindhoven doet mee in de categorie Buurt. De voordracht is te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Eindhoven. Op 15, 16 en 17 maart kan iedereen stemmen. Stem ook en geef Robin Hood de extra steun die dit mooie initiatief verdient! lees meer »

17/02/2013

Trudo gaat door met Strijp-S

Je hebt ongetwijfeld de berichten gelezen in het Eindhovens Dagblad. Mogelijk ookonze nuancerende reactie op de Trudo-website of het uitgebreide artikel in het Trudo Nieuws in Groot Eindhoven. Dat alles neemt niet weg dat we alle (dus ook toekomstige of potentiële) Strijp-S gebruikers nog eens willen verzekeren: Trudo laat Strijp-S niet vallen! lees meer »

21/12/2012

Klokgebouw wil gedupeerden Mystical éérst tegemoetkomen

De annulering van nieuwjaarsfeest Mystical in Het Klokgebouw dupeert feestgangers die al een kaartje hebben gekocht. Het Klokgebouw doet er alles aan om voor hen de schade te verhalen op de nalatige organisator, X The X uit Rotterdam. lees meer »